NOVA LLEI ESTATAL D’FP

0
67

La JSC celebra la ratificació definitiva de la nova llei estatal de Formació Professional en la sessió d’ahir al Senat. Mitjançant aquesta ratificació, en què el Partit Popular ha tornat a votar en contra, fem una gran passa endavant en la modernització del nostre sistema de Formació Professional. Substituint la llei anterior, de 2002, i fruit del consens entre govern, sindicats i patronals, la nova llei aposta decididament per la formació dual i acosta l’oferta formativa a la realitat productiva del territori.

La nova llei es construeix al voltant de tres eixos principals: la formació, l’orientació laboral dels i les estudiants i l’acreditació de competències per a professionals dels diferents sectors. Mitjançant una formació més flexible i vehiculada a través del sistema dual, el sistema de formació professional s’actualitza per fer front a les noves necessitats laborals i per constituir-se en eina potent d’inserció laboral.

Amb l’aprovació de la llei s’actualitzen els cursos d’FP existents i s’amplien una vintena de cursos en l’àmbit de noves tecnologies, robòtica, videojocs, entre d’altres. Aquestes mesures pretenen augmentar l’interès dels i les joves per la formació professional, que se situa actualment a Espanya uns 14 punts per sota de la mitjana europea del 26%.

La JSC creiem que la llei és molt positiva pel desenvolupament de la formació professional a escala estatal i exigim al govern de la Generalitat un impuls ferm de la formació professional a Catalunya, ja que, fins ara, el Govern d’Aragonès ha mostrat una clara manca d’interès. De la mateixa manera, des de la JSC seguirem aportant propostes concretes en matèria d’FP a les diferents institucions per poder cobrir les necessitats formatives del jovent d’arreu de Catalunya i de l’Estat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here