Fa un any, vam fer història!

0
55

Aquest vespre farà un any de la victòria del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya. La victòria del PSC a les eleccions del 14F va suposar l’inici del canvi a Catalunya i la JSC va tenir un paper destacat en aquesta victòria, convertint-nos en la joventut política del primer partit de Catalunya.

La JSC encaràvem les eleccions amb l’objectiu de fer de Catalunya una terra per a joves. Vàrem recórrer la totalitat del territori català exposant les 275 propostes nascudes del debat i el treball del conjunt de la militància de la JSC, posant al centre els i les joves del país. Aquest treball va ajudar, sens dubte a aconseguir la victòria electoral dels i les socialistes el 14 de febrer, i com ha organització, vam obtenir un diputat jove al Parlament de Catalunya, el company David González.

Un any després, des de la JSC podem dir que Catalunya és més terra per a joves , i no gràcies al govern de la Generalitat format per ERC i Junts, sinó perquè la JSC es centra en les necessitats reals de la joventut.  Des del nostre 17è Congrés Nacional, vam obrir l’Oficina Parlamentària de la JSC, amb la responsabilitat de ser l’eina útil pels i les joves de Catalunya. Des del primer minut no hem parat d’aportar propostes, que conjuntament amb el PSC, hem pogut fer realitat, com l’ampliació de la T-JOVE fins als 30 anys a partir de 2023 o la reserva de nous pisos de lloguer social per a joves, que el govern s’ha intentat apropiar.

Hem posat sobre la taula les principals problemàtiques del jovent a Catalunya, presentant una moció al Ple del Parlament on es recull la necessitat de millorar l’atenció en matèria de salut mental, la necessitat d’un transport digne, la necessària baixada de taxes universitàries, l’aposta per l’FP o la urgència de posar en marxa un pla de xoc en relació amb el joc i les apostes esportives.

Paral·lelament, també,  hem continuat millorant la vida dels i les joves, conjuntament amb el govern d’Espanya, en matèria d’habitatge amb el bo de lloguer jove; en l’accés a la cultura del jovent amb el bo cultural jove; en les millores de les condicions laborals dels i les joves amb la recent aprovació al Congrés dels Diputats de la nova Reforma Laboral i amb l’aposta per l’augment del salari mínim interprofessional.

La JSC seguirem treballant des de l’oposició per fer de Catalunya una terra d’igualtat d’oportunitats per a joves, sent una organització útil pel conjunt del jovent català. Estem preparats i preparades com a organització per aportar el nostre granet de sorra i juntament amb el PSC, aconseguir l’objectiu de Governar Catalunya. Seguim!

 

Ferran Verdejo Vicente

Coordinador de l’Àrea d’Organització i Finances de la JSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here