ENTRA EN VIGOR EL BO CULTURAL JOVE

0
88

25/07/2022

Com va anunciar el passat dijous el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, a partir d’avui, dilluns 25 de juliol, es pot començar a sol·licitar el Bo Cultural Jove.  Aquest Bo, que va ser proposat i aprovat pel govern de Pedro Sánchez el passat 22 de març, està destinat únicament al consum de productes i serveis culturals per part dels joves, convertint-se d’aquesta manera  en una política transversal entre la cultura i els joves.

El Bo Cultural Jove té com a objectius proporcionar un impuls econòmic a tots i totes aquelles joves que vulguin descobrir i gaudir de la cultura en totes les seves disciplines a l’hora mentre es creen hàbits de consum cultural entre els joves i es revitalitza i dinamitza el sector cultural. Així, trobem que està dotat d’una partida de 210 milions d’euros dins els Pressupostos Generals de l’Estat, i proporcionarà als Joves que el sol·licitin una ajuda de 400 euros, aplicables durant l’any, per gaudir de productes, serveis i activitats culturals. Es calcula d’aquesta manera que l’ajuda arribarà a pràcticament 500.000 de joves arreu el territori Espanyol.

Per fomentar el descobriment i el bon ús de l’ajut, s’ha dividit el bo en tres apartats d’expressió cultural: 200 euros destinats a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals, 100 euros en productes culturals en suport físic i 100 euros en consum digital i/o en línia.

D’aquesta manera, des d’avui dilluns 25 de juliol fins al 15 d’octubre, tots els joves nascuts a 2004 poden sol·licitar amb el certificat digital, mitjançant la web  www.bonoculturajoven.gob.es, el Bo Cultural Jove, que se’ls-hi serà proporcionat amb una targeta prepagament.

La JSC aplaudim aquesta mesura que proporciona als i les joves més i millors eines per accedir a la cultura, sense que la situació econòmica suposi una barrera. Així el jovent obté la possibilitat d’ampliar el seu coneixement de la cultura, proporcionant a l’hora un impuls al sector cultural.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here