Els efectes de la reforma laboral segueixen al mes de març

0
84

Avui el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) ha publicat les noves dades d’atur i treball al mes de març. En aquestes podem destacar la xifra rècord d’un menor nivell d’aturats registrats des de 2008.

Aquesta caiguda de l’atur del mes de març, situa el nombre d’aturats en un total de 3.108.763 persones, el menor nivell des del mes de març de 2008. Alhora, destaquem que en aquest darrer any, l’atur acumula un descens rècord de 840.877 d’aturats. Això suposa un 21.3% menys.

Entre totes aquestes dades, veiem com la situació de les dones i els joves millora considerablement. L’atur femení ha retrocedit. Veiem com a baixat en 9.219 dones durant aquest mes de març, un 0.5% menys.

Per una altra banda, observem com els joves gaudeixen de millors condicions laborals i com això es veu reflectit en les dades de l’atur. El nombre d’aturats joves ha arribat a la xifra més baixa mai registrada, amb un total de 232.842 aturats. Això suposa un descens del 34.9% en comparació amb el mes de març de l’any 2021.

Finalment, durant el mes de març s’han registrat 1.671.841 contractes. Aquest fet comporta dos fets positius: suposa un 19.1% més que el número de contractes signats el mateix més de 2021, i alhora, de tots els contractes signats, 513.677 van ser contractes indefinits. Aquesta és la major xifra mai registrada.

D’aquesta manera, la reforma laboral impulsada pel govern de Pedro Sánchez està donant els seus fruits des d’inici d’any, quan va ser implementada. Les dades de l’atur han baixat consecutivament des de gener. A demès, veiem com el nombre de contractes indefinits incrementa mes rere mes, beneficiant sobretot a aquella població més jove, que ha patit des d’un principi pitjors condicions laborals, que s’han vist agreujades per les crisis viscudes o les polítiques laborals presses per governs anteriors.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here