El Govern Sánchez al costat de l’estudiantat!

0
65

Avui hem pogut llegir als diaris com el nombre d’universitaris amb beques completes s’ha disparat des del 2018, passant de 90.000 a 215.000 arran de les millors condicions per poder accedir-hi i de l’actual crisi econòmica. Donada aquesta situació, el Govern Sánchez ha decidit, novament i com és costum, posar-se al costat de l’estudiantat: el Govern ha decidit incrementar la partida dedicada a beques un 22%, responent així a les peticions dels i les estudiants que volen formar-se, però no disposen dels recursos per fer-ho.

Augmentar els fons no ha estat l’única mesura presa pel Govern Central, però. Per reduir encara més les desigualtats que per desgràcia afecten els i les joves estudiants, han rebaixat els requisits econòmics per poder accedir a aquesta prestació a l’estudi. La mesura ha consistit a apujar el llindar 1, aquell que contempla l’alumnat amb menys recursos, de tal forma que l’estudiantat de batxillerat, formació professional i universitari que abans pertanyia al llindar 2 ha fet un salt i ara pot accedir a beques de caràcter general.

És aquí on veiem les diferències entre el progrés que porta el Govern Sánchez i el bloqueig dels governs conservadors i neoliberals del PP. Mentre el President del Govern vetlla perquè ningú no es quedi enrere, els neoliberals van dedicar els seus governs a fer reformes barroeres que no ajudaven en cap cas els i les estudiants. És cert que es va abaixar en mig punt la nota per accedir a una beca, com també ho és que van subordinar la quantitat de fons que percebia l’estudiantat a la seva qualificació acadèmica per tal de “premiar l’excel·lència”. Des de la JSC, com a joves d’esquerres, creiem fermament que aquestes mesures dels Populars només van fer que contribuir a donar més fons a aquells i aquelles estudiants sol·licitants de beca amb més recursos, ja que són aquelles que poden dedicar més temps i capital a la seva formació.

Des de la JSC considerem, doncs, que el Govern Sánchez continua avançant en la direcció correcta. Novament, celebrem l’arribada d’aquestes mesures i que no vulguin deixar ningú enrere.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here