Construïm l’Europa socialista

0
227

Un any més, la JSC celebrem el dia d’ Europa i reivindiquem la Declaració Schuman com el primer pas cap a la consolidació de la pau, el creixement i el progrés al nostre continent. Avui, l’any 2018, encara tenim reptes pendents que cal afrontar amb determinació per no posar en perill el projecte europeu.

El més important de tots ells és l’acollida de les persones refugiades. És el deure i la responsabilitat de la UE, fent honor als seus valors fundacionals, acollir a totes aquelles persones que fugen de la situació de guerra i desesperació als seus països d’origen. La JSC creu i defensa una política de fronteres obertes i l’acollida amb polítiques públiques d’integració, suport i acompanyament, per a les persones refugiades. És intolerable i cal denunciar que el Govern de Rajoy no està complint amb els compromisos adquirits en aquesta matèria.

La UE ha d’esdevenir veritablament un projecte d’unió social a través del reforç i desenvolupament del Pilar Social Europeu, lluitant contra les desigualtats i posant les eines necessàries per acabar, en especial, amb la bretxa salarial i la precarietat laboral, sobretot entre els i les joves.

Europa ha esdevingut un actor fort en l’escena internacional a través de la seva participació clau en la negociació de diversos acords de pau, els acords de París contra el canvi climàtic , o els acords nuclears amb l’Iran. Hem de reivindicar el paper d’una UE unida i forta al món, promovent la cultura de la pau i dels drets humans.

L’any vinent, amb les eleccions al Parlament Europeu de 2019, tenim una oportunitat per impulsar aquesta visió d’una Europa socialista, progressista i democràtica. És necessari acabar d’una vegada per totes amb les polítiques neoliberals i d’austeritat, i desenvolupar vertaderes polítiques d’expansió econòmica. Alhora, hem de condemnar i frenar els populismes i els moviments xenòfobs i antieuropeïstes que són presents arreu del continent.

Davant d’aquells que volen aixecar fronteres i enfrontar els pobles, nosaltres, els i les joves socialistes, reivindiquem la bandera de la UE, la nostra estelada, que representa la unió en la diversitat del poble europeu. Avui, com cada dia, la JSC reivindiquem amb força els valors fundacionals de la UE: el respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat i els drets humans i l’objectiu de promoure la pau i el benestar dels seus pobles. I només ho aconseguirem de la mà d’una Europa socialista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here