MESURES PER PROTEGIR LA MAJORIA SOCIAL

0
76

Durant el dia d’ahir i d’avui s’ha dut a terme al Congrés dels Diputats el “Debate del Estado de la Nación”. Durant la primera jornada, el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha fet un discurs sensible, compromès amb aportar solucions per protegir la classe mitja treballadora i la majoria social. D’aquesta manera, ha marcat una línia d’acció per encarar l’actual crisi de preus que pateix Europa. Dins de les mesures anunciades, trobem les següents:

En primer lloc, s’aplicaran impostos a dos sectors importants dins l’economia espanyola: les entitats bancàries i les empreses elèctriques, de gas i petrolíferes. Aquestes mesures en conjunt s’estima que recaptaran entorn de 3.500 milions d’euros a l’any.

En segon lloc, i de forma conjunta amb les mesures ja anunciades la setmana passada sobre la reducció del cost dels bons de transport, s’aplicarà una gratuïtat dels bons de Renfe de proximitat, rodalies i mitja distància de l’1 de setembre al 31 de desembre d’aquest mateix any.

En el marc de l’educació, s’aportarà una beca complementària de 100€ mensuals per tots els estudiants majors de 16 anys que ja gaudeixin d’una beca. Aquesta mesura permetrà reduir l’abandó d’estudis per motius econòmics durant l’inici del proper curs. Així, també es crearà el programa Código Escuela 4.0 amb l’objectiu de desenvolupar competències digitals a Infantil, Primària i l’ESO.

Quant a l’habitatge, es desbloquejarà immediatament la Operación Campamento (on el 60% de 12.000 habitatges que es construeixin seran públics) i es potenciarà l’autoconsum a edificis públics.

Per una altra banda, es reforçarà el Sistema Nacional de Salut, amb la creació del Centre Estatal de Salut Pública amb l’objectiu de millorar la gestió de les emergències sanitàries. Aquesta mesura se suma a la creació del pla de Salut mental i l’obertura del telèfon d’atenció 024.

Per últim, totes aquestes mesures se sumen a l’aprovació de noves Lleis de mobilitat sostenible, indústria i mecenatge, a l’Agenda legislativa en democràcia i drets civils, la Llei de protecció de l’informant, la Llei integral contra el tràfic i explotació d’éssers humans, la Llei contra la discriminació racial, la Llei de secrets oficials i Llei de regulació dels lobbies, conjuntament amb la nova i millorada PAC i el nou marc regulador estatal bàsic del personal de prevenció i extensió d’incendis.

D’aquesta manera, la JSC aplaudim les mesures del govern d’Espanya, que a diferència del govern de la Generalitat, miren per millorar la situació de la classe mitjana i d’aquells col·lectius amb més dificultats, com som el jovent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here