Manifest 25N: Acabem amb el silenci de la violència masclista!

0
211

La JSC conmemorem el 25 de novembre el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les dones, per recordar a totes les dones assassinades en mans de la violència masclista i a totes les dones que dia a dia pateixen una violència que mata en vida.  Segons les dades oficials, 12 dones han estat assassinades a Catalunya des de principi d’any, 37 dones a Espanya i 5 menors. Segons les dades de la Macroencuesta del 2019, el 41,4% de les dones enquestades a Catalunya han patit violència masclista. La violència sexual s’incrementa un 13,2% i pel que fa a la violència digital augmenta un 55%. Aquestes són algunes dades que ens mostren la necessitat de mantenir ferma la nostra lluita feminista.

És important que visibilitzem tots els tipus de violència masclista, que treballem per no normalitzar-les i per denunciar-les. Visibilitzar i donar a conèixer és fonamental per poder identificar-les i sobre tot, per poder fer prevenció. La violència psicològica, econòmica,  sexual, obstètrica, digital, institucional, vicaria, totes són violències que atempten contra els drets humans, els drets de les dones. En l’últim baròmetre en l’àmbit estatal de “Juventud y Género. Identidades, representaciones y experiencias en una realidad social compleja”, ens deixa unes dades preocupants.

Es duplica el nombre de homes joves que neguen la violència masclista, suposant el 20%. Això significa que 1 de cada 5 nois neguen la violència masclista. També hi ha un augment en el cas de les dones joves, encara que en menor mesura, creix del 5,7% al 9,3%. Davant d’aquesta realitat necessitem acabar amb el silenci de la violència masclista. Necessitem respostes, recursos i polítiques feministes.

Quan governem avancem en igualtat. Així ho demostrem des del govern de l’estat. Aquest any hem transferit 12,96M pel Pacte d’Estat contra la violència masclista, incrementant els recursos. Però necessitem que el Govern de la Generalitat també prioritzi les polítiques contra la violència masclista, amb recursos pels centres d’atenció especialitzada a les dones, amb suport de professionals en els serveis públics d’atenció que poden identificar i atendre violències i amb plans de formació i coeducació per avançar en prevenció. No podem permetre que cap dona estigui sola per culpa del silenci institucional.

Per això, la JSC fa un “Crit contra la violència masclista”, perquè no ens volem conformar amb no donar cap pas enrere, sino que reclamem impulsar-nos cap endevant per acabar amb la desigualtat, discriminació i violència masclista. Impuls per avançar en igualtat, per garantir una vida lliure a totes les dones.

http://jsc.cat/wp-content/uploads/2021/11/211125_JSC_Manifest_25N.pdf

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here