La JSC exigeix a Torra que no abandoni els avis i les àvies

0
96

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) vol exigir de nou a la Generalitat de Catalunya que canvi de rumb pel que fa a la seva negligent gestió de la crisi del coronavirus que afecta de manera molt crua a les residències de la gent gran. Les competències en aquest àmbit són de la Generalitat i fer declaracions o donar les culpes de tot a Madrid ni salva vides ni té cap utilitat per fer front a la greu situació que vivim.

El president de la Generalitat, Quim Torra, hauria d’invertir el temps que gasta en criticar els seus propis consellers, casualment sempre d’ERC, i al Govern Central, en assumir d’una vegada per totes el lideratge en aquesta qüestió i dotar de recursos les residències que estan vivint situacions molt i molt greus.
Les dades que ofereix la Generalitat sobre l’estat real de les residències són poc creïbles. De fet, en només 48 hores el nombre de defuncions en residències ha augmentat en un 45%, cosa que fa pensar que el Govern Torra no ens ha explicat la veritat. I acusar el seu propi conseller d’Afers Socials, per molt que sigui d’ERC i no del JxCat, no eximeix a Torra de la responsabilitat, doncs ell és el president de la Generalitat i per tant el màxim responsable del Govern català.
Cal medicalitzar de forma urgent les residències de la gent gran. Cal que el Govern de Torra doti de molt més personal aquests centres, ja que els i les professionals que avui dia hi treballen són escassos, sovint tenen sous precaris i les baixes laborals van cada dia en augment. La Borsa de Treballadors que ha obert el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’ha demostrat clarament insuficient. Calen noves mesures, calen molts més recursos i cal lideratge polític per fer front a la situació. Cal, també, que es faci els test a totes les persones que viuen a residències, que es traslladi a les UCIS als avis i àvies que han donat positiu i que s’aïlli aquells que tenen símptomes. Cap tweet, cap troll center i cap estratègia per mirar cap a un altre costat salvarà vides. Posar-se les piles i posar-se a treballar, sí.
Per tot plegat, la JSC demana al Govern Torra que no abandoni els avis i àvies, gràcies als quals som qui som i estem on estem, i que no mereixen la indigna situació que estan vivint, tant ells i elles, com les seves famílies, obligades a resignar-se des de la distància a veure com els seus familiars s’exposen en solitari al virus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here