Erradicar el treball infantil també depèn de nosaltres

0
264

Amb motiu del Dia Mundial contra el Treball Infantil – 12 de juny de 2021 -, la JSC vol mostrar el seu compromís i voluntat per a seguir lluitant contra aquest fet que provoca que milers de nenes i nens arreu del món hagin de treballar en edats molt primerenques, deixant enrere la seva innocència, infància i època d’aprenentatge.

El treball infantil encara es perpetua en diverses regions com ara Àfrica, Àsia i el Pacífic. Aquest fet junt amb crisis econòmiques i amb la globalització pot provocar que es produeixi un augment del treball infantil que com a societat no podríem permetre’ns.

El 80% de les nenes i nens que treballen actualment, no van a l’escola. Tot i haver-hi xifres molt altes abans de la Covid-19, les conseqüències de la pandèmia seran molt més greus, com afirma l’informe emès per Unicef. Es calcula que milions de nens i nenes estan en risc de no tornar a les aules. Aquest fet provoca a mitjà i llarg termini que aquesta infància sigui potencialment exclosa socialment, ja que a menys estudis, més dificultat per a accedir a millors condicions laborals i socials.

El treball infantil és un problema global que requereix una resposta. És per això que des de la JSC aportem mesures dirigides a reduir la pobresa, millorar l’educació i exigir el compliment de la llei. Per així poder millorar les perspectives de treball per adults i garantir que nens i nenes no tornin al món laboral. Això suposa que tots els nens i nenes tinguin l’oportunitat de formar-se en un sistema educatiu inclusiu, així com assegurar el seu dret a créixer en unes condicions mínimes per al seu desenvolupament.

Des de la JSC ens comprometem en treballar per unir forces i treballar coordinadament per donar visibilitat a la pobresa, fet que provoca que nenes i nens hagin de treballar per a cobrir necessitats de les seves llars.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here